• Vers gebrande koffie
  • Gemakkelijk besteld
  • 4.9/5 score van klanten
  • Gratis verzending vanaf €40

Quick Guide: Hoe je koffiemachine goed afstellen

Smaakt de koffie die uit jouw koffiemachine komt flets, bitter of zurig? Dan ligt dit waarschijnlijk aan de maalgraad dat je ingesteld hebt. De juiste maalgraad instellen is de belangrijkste aanpassing die je kan doen om de koffie te verbeteren die uit jouw koffiemachine komt.

Om je hierbij te helpen, leg ik het even uit:

 

De maalgraad die je koffiemachine toepast kan bij elke volautomatische koffiemachine aangepast worden. Meestal is dit een draaiknop die zich in het bonenreservoir bevindt. Is dit niet het geval, raadpleeg dan het instructieboekje van jouw machine.

 

De maalgraad is meestal aangeduid op een schaal van 1 tot 7. Heb je een andere schaal, onthoud dan dat hoe kleiner hoe fijner. 1 = fijnste, 7 = grover. 

maalgraad koffiemachine instellen

1. De koffie is te zuur

Wanneer de koffie uit jouw koffiemachine te zuur is, dan zijn de koffiebonen te grof gemalen. Waarschijnlijk staat jouw maalgraad ingesteld bij een van de hoogste mogelijkheden. Zet de maalgraad een beetje lager en zet een nieuwe koffie. Herhaal dit proces tot de koffie niet meer zuur is.

2. De koffie is te bitter

Wanneer de koffie uit jouw koffiemachine te bitter is, dan zijn de koffiebonen te fijn gemalen. Waarschijnlijk staat jouw maalgraad ingesteld bij een van de laagste mogelijkheden. Zet de maalgraad een beetje hoger en zet een nieuwe koffie. Herhaal dit proces tot de koffie niet meer bitter is.

3. Ik heb alles geprobeerd maar niets werkt

In dit geval kan het aan verschillende factoren liggen: waterhardheid, temperatuur van het water en de koffiebonen.

Deze drie factoren bepalen na de maalgraad, het meeste van de koffie die gezet wordt door jouw volautomatische koffiemachine.

Test verschillende aanpassingen uit. Verander de temperatuur die jouw koffiemachine gebruikt, probeer flessenwater of koop een ander soort koffiebonen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.