• Vers gebrande koffie
  • Gemakkelijk besteld
  • 4.9/5 score van klanten
  • Gratis verzending vanaf €40

Recept: Zo maak je de lekkerste ijskoffie!

Ik vond dit recept voor ijskoffie op een hete zomerdag. Hoewel ik ook van een warme koffie kan genieten als het buiten 30 graden is, had ik toch nood aan verfrissing. Ik heb een paar recepten uitgetest en dit is de winnaar!

Als basis gebruik je sterke koffie, want de ijsklontjes maken de smaak wat zachter. Het recept hieronder bevat wel wat suiker, maar gebruik je liever andere zoetstoffen, dan kan dat natuurlijk ook. Hou wel rekening met de verschillende zoetkracht van andere zoetstoffen: meestal staat op de verpakking wel aangeduid hoeveel je precies nodig hebt.

In plaats van vanillesuiker, kun je ook eens variëren met wat kaneel bijvoorbeeld, of met hazelnootsiroop (laat in dat geval de suiker weg).

Ijskoffie recept met vers gebrande koffiebonen

Voor één ijskoffie heb je het volgende nodig:

  • 1 koffielepel vanillesuiker
  • 1 espressoglaasje (gezoete) gecondenseerde melk
  • 2 espresso’s (of 1 kop koffie)
  • 5 á 6 ijsklontjes

Zo maak je het:

  1. Maak een kop gewone koffie of 2 espresso’s, en giet deze in de blender.
  2. Voeg de vanillesuiker en de gecondenseerde melk toe. Blend alles totdat het een romig geheel is geworden, en laat het vervolgens even afkoelen in de blender.
  3. Doe de ijsklontjes bij het koffiemengsel en blend totdat het ijs in stukjes is. Giet de ijskoffie ten slotte in een gekoeld glas.

 

Tot slot nog een tip: drink je niet zo snel, dan is het handig om wat koude koffie in te vriezen en deze ijsblokjes voor je ijskoffie te gebruiken: zo wordt hij niet te waterig wanneer het ijs smelt.

 

Laat het smaken!
(een recept van Libelle Lekker)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.