• Vers gebrande koffie
  • Gemakkelijk besteld
  • 4.9/5 score van klanten
  • Gratis verzending vanaf €40

Over de koffiebranderij

Leer wat meer over mij en mijn koffiebranderij

Daspaskoffie is een micro-koffiebranderij gelegen in Hasselt (België) met 1 koffiebrander.
Ik brand koffiebonen vers op vraag van mijn klanten in de gevraagde hoeveelheden. Ik brand dus geen koffiebonen die niet is besteld. Zo hebben mijn klanten altijd super verse koffiebonen.


Het idee om zelf koffiebonen te roosteren is ontstaan na het bezoeken van een koffiebranderij in Nederland. Toen ik de koffie, gemaakt van single-origin koffiebonen, proefde was ik meteen verkocht. Het contrast tussen deze verse koffiebonen en de koffiebonen die ik uit de supermarkt kocht was zo groot dat het mij inspireerde dit zelf te proberen.
Met de tips van een aantal andere koffiebranders ben ik aan de slag gegaan en heb ik mijn eerste eigen koffiebonen geroosterd. Ik was zo onder de indruk dat ik besloot het ook te verkopen.
Ik hoop dat ik U, de klant, de ervaring kan geven die ik heb gekregen van de koffiebranderij in Nederland en kan doen beseffen dat koffie iets uniek kan en moet zijn. 

Bij Daspaskoffie gebeurt alles binnenshuis. Het branden van de koffiebonen, het opslaan van de ongebrande koffiebonen, het verpakken van de verse koffiebonen, het aanmaken van bestickering en de bedrukking ervan, het inpakken van de verzenddozen en het uiteindelijke opsturen naar de klant.

 

Wanneer wordt de koffie gebrand?

De dag van of de dag na uw bestelling. Daarna krijgen de koffiebonen hun rust en worden ze naar het door u gekozen adres verstuurd.

 

Hoe worden de koffiebonen geroosterd?

Ik rooster de koffiebonen met de techniek uitgevonden door Mike Sivetz. Hij bedacht een manier om koffiebonen te roosteren in een stroom van hete lucht. In het Engels noemen we deze techniek fluid-bed roasting. Om deze hete lucht te bekomen gebruik ik geen gas maar elektriciteit.

 

Mijn missie

Het voornaamste doel van Daspaskoffie is om jou een zo vers mogelijk product aan te bieden. Naast het feit dat alle bonen 100% arabica zijn (tenzij anders vermeld) en van één enkel origine (single-origin) komen, brandt Daspaskoffie de koffiebonen wekelijks. Jij zal dus verse koffiebonen ontvangen die een paar dagen voor ontvangst nog kleine, groene koffiebonen waren.

Guide: Zelf je koffie branden in 15 minuten

Zelf je koffiebonen branden is helemaal niet zo moeilijk en meestal heb je al de benodigde apparatuur al in huis. In deze guide leg ik de goedkope manier uit. (Als je wat geld wilt uitgeven kan je ook kiezen om een Gene Café koffiebrander te kopen.) 

Lees meer »

Quick Guide: Hoe je koffiemachine goed afstellen

Smaakt de koffie die uit jouw koffiemachine komt flets, bitter of zurig? Dan ligt dit waarschijnlijk aan de maalgraad dat je ingesteld hebt. De juiste maalgraad instellen is de belangrijkste aanpassing die je kan doen om de koffie te verbeteren die uit jouw koffiemachine komt.

Lees meer »

Recept: Zo maak je de lekkerste ijskoffie!

Ik vond dit recept voor ijskoffie op een hete zomerdag. Hoewel ik ook van een warme koffie kan genieten als het buiten 30 graden is, had ik toch nood aan verfrissing. Ik heb een paar recepten uitgetest en dit is de winnaar!

Lees meer »

4 Tips om verse koffiebonen te bewaren

Ondanks het feit dat koffiebonen bewaren geen goed idee is, is het niet altijd praktisch haalbaar om constant verse koffiebonen in huis te hebben. Daarom lijst ik hier 4 handige tips die jou kunnen helpen met het bewaren van jouw koffiebonen.

Lees meer »