Koffie heeft twee vijanden: zuurstof en water. Bewaar koffie dus nooit in een open verpakking. Het is ook geen goed idee om grote hoeveelheden gemalen koffie te bewaren. Gemalen koffie verliest haar smaak en aroma veel sneller dan koffiebonen.
Aangezien het altijd voordeliger is om koffie in grotere hoeveelheden aan te kopen, leggen wij uit hoe u de koffie die u niet meteen gebruikt het beste kunt bewaren.

1. in een afgesloten doos waar geen lucht of licht de koffie kan bereiken.
2. ver weg van andere producten met een sterke geur.
3. in een diepvriezer (-20°C)

Wij raden aan om de koffie die u niet meteen gaat gebruiken in haar originele verpakking te laten en zo in de diepvriezer te leggen. Onze verpakking neemt geen vocht op. De lucht in een diepvriezer is op zich al vrij droog, er is dus geen kans dat er vocht bij uw koffiebonen komt.

Vooraleer u de koffie met onze verpakking in de diepvriezer legt, kan u best eens hard knijpen op de zak zodat alle lucht in de zak via het ventiel naar buiten wordt geperst.

Wanneer u de koffie uit de diepvriezer wilt gebruiken, kan u de bonen rechtstreeks malen in uw koffiemachine. Het is dus niet nodig de koffie eerst terug op kamertemperatuur te laten komen.